Danielle Willems

Over Daniëlle Willems

Trauma, dissociatie, ptss, depressie, verdriet, angst, boos, pijn

Meer dan 10 jaar praktiseer ik acupunctuur en iets minder lang ook hypnose om vrouwen te begeleiden met hun vragen of klachten. In eerste instantie vooral gericht op kinderwens, zwangerschapsklachten en menopauze. En nog steeds is dat mijn primaire doelgroep. Maar naarmate ik langer praktiseer komen er ook steeds meer vrouwen met een zwaarder psycho-emotioneel verleden: jeugdtrauma, dissociaties, ptss, depressie, verdriet, boosheid of angstervaringen, opeens ontstane lichamelijke klachten na een zwaardere emotionele periode.

Soms zijn vrouwen uitbehandeld in het Westers medische circuit. Ze hebben vaak sterk het gevoel bij mij te moeten zijn. In het begin vond ik het nogal spannend om hen te behandelen. Nu heb ik er steeds meer ervaring mee en komen er waardevolle helingsprocessen op gang.

Seksueel lichamelijk en pyschisch misbruik

Toen ik mijn eerste uitbehandelde client kreeg met een verleden van langdurig seksueel misbruik door haar vader, vroeg ik haar backup te regelen van de reguliere hulpverlening, omdat ik geen 24 uur beschikbaar ben, maar ook omdat er een risico in zou kunnen zitten dat haar klachten zouden kunnen verergeren als je trauma aanraakt.  Haar behandeling was soms zeer intens, maar het was precies wat zij aankon om die dag en de dagen erop thuis te helen. Toen ik weer afscheid van haar nam als client en zij flinke stappen had gezet in haar ontwikkeling, voelde ik vertrouwen dat ik meer voor deze doelgroep wilde betekenen. Sindsdien krijg ik geregeld vrouwen met seksueel, lichamelijk of een psychisch misbruik verleden. Vaak zijn dit zeer hoogsensitieve vrouwen met een enorm potentieel in onze maatschappij.

Ik schuw emoties niet en ook nare verhalen mogen, maar hoeven niet, verteld te worden in mijn praktijk. Ik leid je rustig en zacht naar je donkere pijnplekken en samen met jou ga je er zelf ruimte creeren.

Overlevingstrategie begrijpen en veranderen

Samen kijken naar het ontstaan van je klacht en naar de overlevingsstrategie die je lichaam en geest gekozen heeft in het verleden en wat je nu in de weg zit: dat begrijpen en er niet tegen hoeven vechten. En tegelijk je lichaam en geest balanceren, waardoor je basis weer meer geborgen wordt, je weer durft te voelen, je meer eigenwaarde gaat ervaren en je hart en dromen weer mogen volgen en helderder het leven weer kunt zien en ervaren. Dat is wat ik zie gebeuren met mijn clienten en wat ik hen ook enorm gun. Plezier in je leven ervaren, een deel van het leed verminderen, weer lichter en weer compleet voelen.

Geen psycholoog of psychiater

Ik ben geen psycholoog of psychiater. Een reguliere behandeling kan prima naast mijn behandeling plaatsvinden. Ik ben zelf zeer hoogsensitief. Ik ben hoogbegaafd en autodidact, al heb ik wel een acupunctuuropleiding gedaan, het meest leer ik door zelf uit te zoeken, de puzzel van een mens te begrijpen. Mijn achtergrond is Culturele Antropologie en ik kijk daardoor meer vanuit betekenisgeving van je lichaam, geest en ziel waardoor je je voelt zoals je je voelt. En gebruik niet-Westerse inzichten en de Chinese Geneeskunde om je lichaam, geest en ziel te helen. Die andere kijk, daar neem ik je graag in mee, zodat je met delen van jezelf die je minder goed kent op een andere wijze contact kunt maken en ze op een ander niveau begrijpen. In combinatie met acupunctuur en hypnose kan je je weer in balans, geborgen en veilig gaan ervaren in je eigen lichaam. Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen die ik gedaan heb.

Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in 5 elementen acupunctuur om o.a. essentiele blokkades te klaren en de elementen in balans te brengen.

C.V.

Hypnotherapie HypnoVision
Klassieke acupunctuur Qing Bai
Communicatieadviseur Van der Hilst
Master Culturele Antropologie Radboud Universiteit Nijmegen

Bijscholing acupunctuur

Uncovering the natural beauty of the face by Nicolas Bergen
Acupunctuur bij zwangerschap en bevallen
Gynaecologiereeks bij Qing Bai
Fertility symposium 2x TCM Rothenburg
Nourishing life s view of infertility Robin Ann

GESTATION AND PREGNANCY ELISABETH ROCHAT DE LA VALLEE
TAO OF LOVE AND SEXUALITY
OBSTETRIC ACUPUNCTURE DEBRA BETTS
EFFECTIVE HERBAL COMBINATIONS F. GYNECOLOGY ROBIN ANN SARASWATI MARKUS
ADVANCED JING FANG GYNECOLOGY JIE LI
FEMALE ABDOMINAL MASSES TREVOR WING
PREGNANCY DISORDERS TREVOR WING