Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Het bevat precies de juiste voedingsstoffen, antistoffen, groeihormonen en levende cellen die je baby nodig heeft. Baby's die borstvoeding krijgen zijn minder vaak ziek. Daarnaast is borstvoeding geven prettig. Het bevordert de hechting tussen moeder en kind.  

Weinig melk  en/of vermoeid
Wanneer je niet voldoende melk aanmaakt, is het van belang dat je je baby vaak aanlegt: minimaal 8x per etmaal (de hoeveelheid borstvoeding is een kwestie  van vraag en aanbod). 

Acupunctuur en kruiden kunnen helpen  door je meer energie te geven, blokkades te verhelpen, stress te reduceren en zo je ondersteunen in je kraamtijd en daarna. Je moederkoek wordt in de Chinese geneeswijze o.a. als ht ultieme bloedtonicum voor na je bevalling gezien: er zitten allerlei voedingsstoffen in, waaronder ijzer, allerlei hormonen en protenen.

Stuwing, verstopping en borstonsteking
Stuwing komt rond de 4e dag na de bevalling. Zorg ervoor dat je je kindje zoveel mogelijk aanlegt om stuwing te voorkomen. Een verstopte melkkanaal kan ook later in de borstvoedingsperiode voorkomen. Tijdig voeden en borsten goed leeg laten drinken is belangrijk. 
Heb je er veel last van, dan kan acupunctuur en kruiden ook meehelpen om verstoppingen op te lossen en te voorkomen. Dat geldt ook voor een steeds terugkerende borstonsteking. 

Bij een acupunctuurconsult voorbereiding op de bevalling krijg je ook goede informatie over borstvoeding. Danielle heeft veel persoonlijke ervaring met borstvoeding en is daarnaast jarenlang vrijwilliger geweest bij een landelijke borstvoedingorganisatie.