Stuitligging 

De meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging bevallen met een keizersnede. Moxa therapie en geleide meditatie kan helpen dat jouw baby zich rond de 34e week van de zwangerschap draait.  Moxa alleen is meestal niet voldoende en ik maak daarom bijna altijd gebruik van acupunctuur en hypnose (geleide meditatie) .

Behandeling met moxa is een warmtebehandeling,  pijnloos en gemakkelijk thuis uit te voeren. En het allerbelangrijkste: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%. Behandelen kan meestal tot eind 36e week (soms nog langer).

Je kan vanaf de 33ste week beginnen met moxa. De zijkant van de kleine teen wordt met een moxastick behandeld. De behandeling is gemakkelijk thuis voort te zetten met hulp van de partner. De moxa therapie wordt dagelijks, gedurende 10 dagen herhaald.

Hoe werkt moxa therapie bij stuitligging? 
Volgens de Traditionele chinese geneeswijze komt bij deze moxatherapie  yangenergie  in het kleine bekken. De yang energie zorgt voor beweging. Door de beweging in het kleine bekken wordt de baby ook beweeglijk en is de kans groter dat de baby gaat draaien.